Klachten uit osteoporose in Geldermalsen

Chiropractie Geldermalsen GW Klachten uit Osteoporose

Vermoedt of heeft u osteoporose in Geldermalsen?


Wat is osteoporose in Geldermalsen?

Osteoporose zorgt voor een significante verzwakking van het skelet en wordt veroorzaakt door structureel verlies van bot. Botten zijn meer dan een frame waaraan de rest van het menselijk lichaam is opgehangen. Het is levend weefsel en bestaat uit calcium en is voortdurend in beweging.

Onze botten werken dagelijks. Elke dag van onze levens. Ze voeren taken uit die van levensbelang zijn voor het functioneren van het lichaam. Denk aan het aanmaken van bloed en het herbergen van voedingsstoffen. Botten zelf worden telkens geherstructureerd.

Herstructurering van botten komt neer op het vervangen van oud bot door nieuw bot. Het is een soort onderhoudsprogramma dat zorgt voor een sterk skelet. Het onderhoudsproces van de botten wordt gecontroleerd door het centraal zenuwstelsel.


Botten als opslagruimte voor mineralen in Geldermalsen

Botten dienen dus onder meer als opslagruimte voor calcium en andere mineralen. Als het mineraalniveau in de bloedcirculatie onder een zeker peil terechtkomt dan onttrekt het lichaam deze mineralen uit de botten.

Wanneer, om welke reden dan ook, het lichaam deze mineralen uit de botten onttrekt zonder dat er vervanging aangemaakt wordt dan heeft dat een zeer negatief effect op de sterkte van de botten. Dit wordt botverlies genoemd en zorgt voor vermindering van de botmassa.

Onderzoek toont aan dat als de botdichtheid onder een bepaald niveau komt, de botten verzwakt worden en sneller kunnen breken. Dit niveau wordt de breukdrempel genoemd en als de botdichtheid onder de breukdrempel komt, is osteoporose een feit.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


dinsdag
1400 - 1800 uur


woensdag
900 - 1300 uur
1330 - 1730 uur


donderdag
800 - 1200 uur
1400 - 1800 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Rivierenland
De Panoven 29
4191 GW Geldermalsen
Netherlands
(0345) 623 660