De Filosofie van Chiropractie

Chiropractie Geldermalsen GW Vrouwelijke Arts

Behalve Wetenschap en Kunst heeft Chiropractie ook een filosofisch aspect. Een chiropractor behandelt geen ziekten, een chiropractor spoort blokkades (subluxaties) op en corrigeert deze. Een chiropractor erkent dat geen enkele arts jou beter kan maken, maar dat alleen het lichaam zichzelf kan herstellen. Het doel van chiropractie is dan ook het opheffen van storingen binnen het zenuwstelsel, waarna het aangeboren zelf herstellend vermogen van het lichaam haar werk doet.

De oorsprong van de moderne Chiropractie gaat terug tot het begin van de geregistreerde geschiedenis – Chinese en Griekse geschriften vertellen over het manipuleren van de wervelkolom om rugpijn te verlichten. 2700 v. Chr. schreef Hippocrates, een Griekse arts en de grondlegger vader van de Moderne Geneeskunde: verzamel kennis over de wervelkolom, want dit is noodzakelijk voor vele ziekten.

De huidige beroepsgroep van Chiropractie – als een afgeleide vorm van gezondheidszorg – gaat terug naar 1895 toen D.D. Palmer de specifieke correctie van de wervelkolom ontdekte. D.D. Palmer voerde zijn eerste ‘adjustment’ (= correctie) uit bij Harvey Lillard, de koster van een plaatselijke kerk, die na een ongeluk met zijn nek slechthorend was geworden. Met het uitvoeren van diverse “adjustments” aan zijn nek verdween zijn slechthorendheid en D.D. Palmer beredeneerde dat de positie van de wervelkolom invloed had op de zenuwen en het oplossen van de zenuwstoornis kon resulteren in het verbeteren van de gezondheid. Hij ontwikkelde ook de Filosofie van Chiropractie, die de grondlegging van de moderne Chiropractie vormt. Hij introduceerde de term Chiropractie – Chiro (hand) practice (oefening), hetgeen gedaan met de hand betekent en hij richtte de eerste school voor Chiropractie op in Davenport, Iowa USA in 1898.D.D. Palmer: “I am not the first person to replace subluxated vertebra, but I do claim to be the first person to replace displaced vertebra by using the spinous and transverse processes as levers…..and to develop the philosophy and science of chiropractic adjustments.D.D. Palmer is in 1913 overleden, maar zijn zoon B.J. Palmer zette het werk van zijn vader voort en hij werd bekend, omdat hij Chiropractie ontwikkelde tot een unieke vorm van geneeskunde. Doctors of Chiropractic zijn de pioniers op het gebied van medicijnvrije non-invasieve behandeling van de wervelkolom.

Alhoewel het beroep zich sinds haar oorsprong enorm heeft ontwikkeld is de basisleer en het inzicht in hoe Chiropractie werkt, namelijk als een medicijnvrije methode voor het corrigeren van blokkades in de wervelkolom om zenuwsubluxaties op te heffen en het zelfherstellende vermogen van het lichaam te activeren, nog steeds van toepassing.

GELDERMALSEN
WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
0800 - 1200 uur
1400 - 1800 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


woensdag
1400 - 2000 uur


donderdag
0800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

CULEMBORG
WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
0800 - 1200 uur


dinsdag
1400 - 1900 uur


woensdag
0800 - 1200 uur


donderdag
1400 - 1900 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Rivierenland
Het Hooghuis 8
4191 AE Geldermalsen
Netherlands
(0345) 623 660

Chiropractie Rivierenland
Varkensmarkt 17
4101 CK Culemborg
Netherlands
(0345) 623 660