Is het Gewoon Rugpijn in Geldermalsen

Is het Gewoon Pijn in de Rug?

Is It Just Back Pain in Geldermalsen?

Als je in je leven rugklachten hebt ervaren, maak je deel uit van een overweldigende meerderheid in Geldermalsen. De meesten van ons zullen rugpijn ervaren op een of ander moment na zwaar of ongemakkelijk tillen of na een zware training. Als de pijn afkomstig is van een gespannen spier, zal dit zichzelf waarschijnlijk met een paar dagen rust oplossen. Als de pijn niet van de spier af komt, nou, dan heb je een groter probleem om mee te kampen, waarschijnlijk betreft het dan een letsel aan de wervelkolom. Onze chiropractor in Geldermalsen kan u hier bij helpen.

Deze verwondingen zijn niet ongebruikelijk en kunnen buitengewoon pijnlijk zijn. Het is belangrijk om de anatomie van de wervelkolom te begrijpen, inclusief de wervelschijven, en hoe deze een rol spelen in de algemene gezondheid van uw wervelkolom. Vooral in gevallen van een hernia of het dunner worden van de schijven als gevolg van een degeneratieve ziekte zoals artritis.


DE SPINALE SCHIJF

Er zit een soort kussen tussen elk van de wervels, dit worden tussenwervelschijven genoemd. Ze zijn samen gesteld uit een kraakbeen type met een zacht gel-achtig centrum en een stevige buitenkant, de ligamenteuze wand, welke de gehele schijf omhult. Ze zijn bevestigd aan de wervels en fungeren als een soort schokdemper en kussen om te voorkomen dat de wervels tegen elkaar wrijven. Ze beschermen niet alleen tegen impact, maar spelen ook een cruciale rol bij het flexibel en extreem sterk houden van de wervelkolom.

Wanneer een schijf uitsteekt of uitpuilt, begint de gel in het midden van de schijf te duwen tegen de hardere buitenkant, de ligamenteuze wand van de schijf, deze wand is dan nog niet gescheurd. Statistieken tonen aan dat bijna 60% van de volwassenen daadwerkelijk één of meer uitpuilende schijven heeft, maar ze zijn asymptomatisch, wat betekent dat ze hiervan geen pijn ervaren. Zodra de inwendige gel de buitenste ligamenteuze wand begint te scheuren, is het letsel gevorderd en wordt dit als een hernia beschouwd. Een uitpuiling of hernia van de schijf kan leiden tot irritatie van de zenuwen, ontsteking, mogelijke gevoelloosheid en vrij vaak ernstige pijn.

Een gescheurde schijf of schijf-extrusie is een ernstige aandoening die ontstaat wanneer de inwendige gel volledig door de hardere ligamenteuze wand van de schijf scheurt. Wanneer de gel ontsnapt kan dit direct ernstige rugpijn en extreme bewegingsbeperking veroorzaken.

Neem de eerste stap naar verlichting van uw klachten en herstel je kwaliteit van leven! Bel vandaag nog ons chiropractie team in Geldermalsen voor een afspraak, wij kunnen uw klachten in kaart brengen en behandelen.

GELDERMALSEN
WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
0800 - 1200 uur
1400 - 1800 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


woensdag
1400 - 2000 uur


donderdag
0800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

CULEMBORG
WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP


maandag
0800 - 1200 uur


dinsdag
1400 - 1900 uur


woensdag
0800 - 1200 uur


donderdag
1400 - 1900 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Rivierenland
Het Hooghuis 8
4191 AE Geldermalsen
Netherlands
(0345) 623 660

Chiropractie Rivierenland
Varkensmarkt 17
4101 CK Culemborg
Netherlands
(0345) 623 660