Blog

Chiropractie voor kinderen

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Jong of al wat ouder, er zal de komende maanden veel van uw kinderen gevraagd worden. U kunt ze een handje helpen door bij te dragen aan hun welzijn.

Sommige volwassenen vragen zich af waarom steeds meer kinderen een bezoek brengen aan de chiropractor. Dat is een goede vraag en het antwoord is eenvoudig: of u nu een grote of een kleine wervelkolom heeft – als de wervelkolom het optimaal functioneren van het zenuwstelsel belemmert dan werkt het lichaam ineens niet meer zo soepel mee.

 

10 redenen waarom kinderen de chiropractor bezoeken:

  1. Verbetering van de ontwikkeling van het brein en zenuwen
  2. Bevordering van de algehele gezondheid
  3. Versterking van het immuunsysteem, vermindering van onder meer verkoudheid en oorontsteking
  4. Hulp als het een huilbaby betreft
  5. Hulp bij astma, allergieën en ademhalingsmoeilijkheden
  6. Verbetering van de lichaamshouding
  7. Bevordering van het concentratievermogen
  8. Assistentie bij gedragsproblemen
  9. Verlichting bij bedplassen en spijsverteringsproblemen
  10. Bijdragen aan een betere nachtrust

 

Geïrriteerde zenuwen ontstaan tijdens het gewone dagelijkse leven. Het kan afkomstig zijn van fysieke, chemische en emotionele factoren – zoals een slechte lichaamshouding, op de buik slapen, botsen & vallen, slechte voeding, overmatig verliezen van lichaamsvocht, blootstelling aan chemicaliën, stress en angst.

Onderzoek wijst uit dat een zenuwirritatie al kan ontstaan voordat genoemde ontwikkelingen plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan complicaties tijdens de geboorte, lange of juist snelle bevallingen en bevallingen via de keizersnede.

 

chiropractie voor kinderen